Електронні регулятори тиску води Pedrollo

Електронні регулятори тиску води Pedrollo

Що краще - електронні регулятори тиску води або механічні реле?

На ринку насосного обладнання зараз стає широко представленої автоматика з управління роботою насосів - електронні регулятори тиску. Фахівці ще ведуть суперечки з питання, що краще - просте механічне реле з гідроакумулятором, або електронний регулятор тиску. На це можна сказати що найкраще, це електронний регулятор тиску EASYSMALL-2M   з можливістю підключати гідроакумулятор і EASYPRESS-2M . Просто потрібно знати деякі особливості роботи цих пристроїв і правильно підбирати насосне обладнання, виходячи з Ваших потреб у воді.

У традиційній системі водопостачання з реле тиску і гідроакумулюючим баком насос відключається при досягненні заданого користувачем тиску і цей тиск може бути в межах тиску, яке може створити насос і межами регулювання тиску тим же реле, що встановлено. Наприкладі: Ви купили насосну станцію на базі насоса Pedrollo JSWm 2AX або JCRm 2A . Насос який тут використовується може створювати тиск до 58 м. Водяного стовпа або близько 5,8 бар. Реле яке тут використовується (PSG1 або PM 5) дозволяє регулювати тиск в діапазоні від 1 до 5 бар, при цьому мінімальна різниця між тиск включення і виключення становить 1,0 бар., А максимальна різниця між включенням і вимиканням становить 2,3 бар.
 
Електронний регулятор тиску відключає насос при зниженні потоку води нижче мінімального значення, що відбувається коли насос досягає максимально можливого тиску, яке він може створити, або при відсутності води у всмоктуючому трубопроводі - захист насоса від роботи без води ( "захист сухого ходу"). При досягненні мінімального потоку води пристрій робить затримку вимикання на кілька секунд, це робиться для того, щоб скоротити число включень-відключень насоса.

Одним з достоїнств цього пристрою є можливість управління насосом без гідроакумулятора. Таку установку насоса з пристроєм можна використовувати при довготривалих водорозборах - поливі, перекачуванні води і при досить ємною системі водоподачі. Для будинку переважно все ж використовувати електронний пристрій регулювання тиску хоча б з невеликим гідроакумулюючим баком. Дуже велика перевага таких пристроїв оцінять ті користувачі, яким набридло митися в душі то холодної, то гарячою водою, і постійно крутити крани. Особливо це помітно при користуванні газовою колонкою або двоконтурним газовим котлом обладнаних модулятором полум'я, який працює від швидкості потоку води, і якщо воду подає насос, а потім, при досягненні верхнього тиску - гідроакумулятор, ця швидкість різна, відповідно і полум'я - то більше,то менше, а звідси різна температура води. При використанні електронних регуляторів тиску Pedrollo ця проблема зникає.
Але, увага, - майже всі такі регулятори працюють за принципом відстеження потоку води і не мають регулювання межі верхнього тиску. А це означає, що у Вас в системі тиск води може досягти тієї величини, яку може створити насос. На це обов'язково слід звернути увагу для правильного вибору насоса.