Налаштування реле тиску насосної станції Pedrollo

Налаштування реле тиску насосної станції Pedrollo

У традиційній станциии водопостачання до складу якої входить реле тиску та гідроакумулюючі бак, насос відключається при досягненні заданого користувачем тиску і цей тиск може бути в межах тиску, яке може створити насос і межами регулювання тиску тим реле, тип якого використовує користувач. Наприклад, користувач купив насосну станцію на базі насоса  JSWm 2AX . Насос який тут використовується, може створювати тиск до 58 м. Водяного стовпа або близько 5,8 бар (мінус висота всмоктування і мінус витрати на опір трубопровідної арматури). Реле, тут яке тут використовується, PSG1 (Pedrollo) або РМ5 (Italtechnica) дозволяє відрегулювати тиск в діапазоні від 1 до 5 бар (заводська настройка 1,4-2,8 бар).

Але першочерговою умовою правильного налаштування роботи насосної станції є правильна настройкаНалаштування реле тискутиску повітря в гидроаккумуляторе. Спочатку потрібно визначитися яку мінімальну тиск ви хочете мати в своїй системі водопостачання і під цей тиск створити тиск повітря в гидроаккумуляторе. Однак ні завищувати, ні занижувати це значення не слід, інакше в гидроаккумуляторе просто або не буде води, або мембрана не зможе віддавати воду під потрібним тиском. Завод-виробник встановлює тиск повітря з заводу від 1,5 до 4 атм (в залежності від обсягу самого гідроакумулятора). Але завжди слід самому спочатку перевірити його звичайним манометром, приєднавши його до ніпеля гідроакумулятора і при необхідності змінити тиск за допомогою автомобільного насоса або компресора. Правильний тиск, якщо коротко, -10% від тиску включення насоса (нижнього тиску). Тобто, якщо насос включається на 2 атм. то тиск в гидроаккумуляторе 1,8 атм., Якщо насос включається на 3 атм - це 2,7 атм. Підкачування тиску і його перевірку обов'язково проводити при 2 (двох) обов'язкові умови: 1) вимкненому насосі і 2) відкритому крані Вашої системи водопостачання !!! Бажано тиск повітря в гидроаккумуляторе перевіряти не рідше двох разів на рік, а краще кожен квартал.
Реле для насосної станції
Тепер повернемося до самого реле. Підключення електроживлення підписано на клемної коробки, а також показано на схемі вкладці. Усередині реле ми бачимо дві пружини: велика пружина - регулювання тиску, а мала пружина регулювання різниці (дельти) між тиском замикання і тиском розмикання контактів реле. Тобто затискаючи велику пружину ми підвищуємо як тиск замикання, так і тиск розмикання контактів реле. Також затискаючи малу пружину ми збільшуємо різницю між цими величинами. На прикладі цієї моделі реле ця величина (дельта) може бути від 0,6 атм. до 2,3 атм. Заводська настройка цього реле: включення 1,4 атм., Різниця (дельта) також 1,4 атм., Отже розмикання відбудеться на величині 2,8 атм.